Aktiviti Yang Bagus Di Cambodia

Melancong juga mengeratkan hubungan kekeluargaan. Dengan melancong kaum keluarga dapat beramah mesra dan bersenda gurau sambi berhibur. Hal ini amat digalakkan oleh islam, Ibu bapa yang sibuk bekerja serta anak-anak yang sibuk dengan urusan pelajaran dapat bertemu dan bersatu serta mengukuhkan hubungan yang kian longgar. pilihlah cambodia sebagai destinasi anda terdapat banyak tempat yg menarik disana dgn bajet yg murah.
diantara aktiviti yang saya telah bawa rombongan pertama ialah:

1 = membeli belah : semua pelancong luar termasuk malaysia dan indonesia mereka suka membeli belah.
bagi para wanita mereka membeli barangan wanita, seperti batu permata, kain baju dan lain-lain.
bagi para lelaki pula mereka membeli barangan lelaki, seperti baju, seluar, dompet, kasut, yang best nya semua itu di jahit depan mata kita, kita boleh oder nak model apa? tetapi yang paling orang malaysia minat ialah dompet kulit, harga amat murah tetapi desigh nya seperti apa yang kita nak. 

2 = makanan : makanan di malaysia memang banyak dan sedap, tapi teringin juga sebahgian kita untuk merasai masakan yang tak pernah kita rasa, masakan tradisi di cambodia memang banyak jenis.

3 = jadi raja berapa hari : apa maksudnya? memang seperti raja kita naka pergi mana saja kita akan dibawa pergi, dan dilayan dengan sebaik-baik, kenapa? memang itulah kebiasannya apabila ada orang malaysia datang mereka sangat gembira dan ambil berat.

4 = suasana yang nyaman : ramai pelancong malaysia dan juga indonesia suka bawa makanan minuman untuk pergi makan diatas kapal, sambil kapal berlayar kita makan, sambil makan boleh tengok matahari terbenam, itu yang sangat best. kenapa best?
saya di malaysia ini sudah hampir 10 tahun, sejak itu saya tak pernah tengok matahari terbenam, bila kita tengok matahari terbenam kita akan terasa sesuatu yang menakjubkan.
kalau tidak tak mungkin setengah orang kampung bila meniinggal kampung lama-lama nampak matahri terbenam ada yang terkeluar air mata.

banyak lagi apa yang best-best di sana, nanti saya sambung yaa.

Advertisements

Posted on September 10, 2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: